Guillem Ballaz


Sóc músic multi-instrumentista inicialment format en el violí clàssic que opto per una visió més àmplia i tastaolletejo diferents instruments; viola de roda, mandola, llaüt, flabiol i tamborí, pandero quadrat, pandereta, gralla i tarota. Amb la versatilitat com a eix i bandera toco per diferents països europeus (Àustria, Regne Unit, Portugal, França, Espanya i Itàlia).
Paral·lelament desenvolupo tasques docents a diferents escoles del país (Escola Municipal de Música "Xavier Montsalvatge" d'Olot, l’Aula de Música Tradicional i Popular de Catalunya i l’escola de música de Besalú).
Vinculat a l’estudi del violí popular i el pandero quadrat,col•laboro amb la Fonoteca del CPCPTPC i coorganitzo “La Violinada” (Trobada de violins i instruments afins d'Argelaguer) i la “Trobada de Panderos Quadrats”.
En el camp dels panderos quadrats, m'enorgulleix haver manufacturat  panderos per destacats músics i entitats del país.
Poc a poc he anat articulant un discurs sobre la tècnica en base a les informacions que que anat recopilant. Arran d'aquest fet m'han demanat de fer alguns tallers i cursos per divulgar i ajudar a créixer la llavor.


Professionalment he donat sortida a les meves inquietuds a través del grup SOL I SERENA i, puntualment, col•laborant en altres projectes. Ara però, tinc en dansa tres projectes més:
  • El  “PROJECTE PANDERO” com a dèria personal i resultat tangible de tantes i tantes cabòries.
  • El blog "MÚSICA QUOTIDIANA" com a repte personal i plataforma d'experimentació
  • L'espectacle pòetic-musical en base als poemes de la Joana Raspall anomenat "COM UN MIRALL" de la companyia d'espectacles  "EL SOMNI DEL DRAC".