PROJECTE : : PANDERO


De llocs al món on hagin quedat vestigis en la memòria de l’ús del pandero quadrat, no n’hi ha gaires. Un dels pocs és a casa nostra, que destaca per la gran riquesa de tonades, la curiosa litúrgia al voltant de l’instrument, el seu repertori  i sobretot, malgrat que diuen que no és important,... destaca per tenir els panderos més grossos i lluïts de la galàxia.


PROJECTE::PANDERO és un concert d'antigues tonades de pandero recopilades amb paciència. Aquestes melodies recollides des del Rosselló fins a l'Ebre obren un univers rítmic de tambors i cadires, de melismes i cançó improvisada.  Les lletres de les cançons que en el context original eren de fórmula o inventades per a l'ocasió han estat escollides i re-formulades deixant un gran espai a la improvisació.


El concert es presenta en format trio creant un mínim coixí que recolzi sense emmascarar la bellesa de les tonades per tal de vestir un espectacle fresc i obert. Perquè us en pogueu fer una idea, és una mena de Hip-Hop aborígen amb arrels al sXVI.“Del Roser, les Majorales,
papallones sense vent,
desplegant les seves ales
s'en van a cantar corrent”